Tarihçe

Hacettepe Üniversitesi - Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü ülkemizde nükleer mühendislik alanında lisans düzeyinde eğitim/öğretim veren ilk bölümdür. 1977 yılında kurulan bölümümüz önce yalnızca lisans-üstü program yürütmüş, 1982 yılında lisans düzeyinde de eğitim/öğretim vermeye başlamıştır.

Türkiye'de Nükleer Enerji Mühendisliği alanında açılan ilk lisans programıdır. Lisans eğitimi vermeye başladığı 1982 yılından günümüze kadar 500'den fazla Nükleer Enerji Mühendisi mezun olmuştur.

2015 yılında EUR-ACE (Mühendislik Eğitimi Akreditasyonu için Avrupa Ağı) Etiketi verme yetkisi olan MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilen Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü dünya çapında geçerliliği bulunmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü © 2017
06800 Beytepe / Ankara